Over ons

Mijn naam is Truus Kienhuis en samen met mijn man Louis hebben wij op dit moment twee Jack Russell terriërs, allebei teefjes en fokken af en toe een nestje.
Onze honden zijn vrij van patella luxatie en erflijke oogafwijkingen.Onze honden leven bij ons in huis, en als we een nestje fokken word dit geboren in de huiskamer, zodat de pups van het begin af aan goed gesocialiseerd worden.
Karakter en gezondheid staat bij ons voorop, maar ook tentoonstellingen en clubmatches worden bezocht en onze honden hebben meerdere keren een zeer goed en uitmuntend behaald.En ook werkproeven werden met goed gevolg afgelegd.
Ook zijn wij sinds 1987 lid van de erkende rasvereniging voor Jack Russell Terriers in Nederland en fokken volgens hun voorwaarden.
Onze kennel naam: “van de Kroonhof”, registratie no: 3384 hebben wij sinds 1992, maar de kennelnaam is al van 1944. Mijn oom Johan heeft onder deze kennelnaam Foxterriërs gefokt.
Verder ben ik in het bezit van het diploma K.K.1.

Korte historie

De keus voor het ras Jack Russell terriër kwam nadat onze Greyhound Helga in 1986 op 12 jarige leeftijd overleden was en wij een wat kleinere hond zochten, die ook voor onze kinderen een fijne speelkameraad moest zijn. Daar familie van ons er al één had en we dit een zeer leuk hondje vonden hebben we besloten een Jack Russell terriër te kopen, niet beseffende wat voor invloed dit in ons verdere leven zou hebben.

Onze eerste teef was Donja geboren 29-11-1986 bij de familie Roelink. Met haar hebben we in 1990 ons eerste nestje gefokt met de reu Doerak from Selly’s Dorpzicht. Uit deze combinatie hebben we Lotje aangehouden. Ook met Lotje hebben we een aantal nesten gefokt, waarvan we uit de combinatie met Bryan van Nieuwendam in 1992 onze Anky v.d. Kroonhof ( februari 2008 overleden) hebben gehouden,en uit de combinatie met Foxwarren Tommy in 1994 Cristy v.d. Kroonhof gehouden hebben.(Anky woonde al sinds 1998 bij de fam. Niezink in Den Haag.)

Met Cristy (zijn ook weer een aantal nesten met goede resultaten gefokt.Van de combinatie met Foxwarren Billy is in 1999 Only You Switch-Cristy v.d. Kroonhof bij ons gebleven en in combinatie met Foxwhisper Snuggles in 2000 Packet-Cristy v.d. Kroonhof (Packet woont sinds eind 2007 bij de fam. Kuiper in Almelo).
En zo ging het weer verder met Switch.( Switch woont sinds 2004 bij de fam. Ibba in Arnhem.) in combinatie met Jock van’t Roosenbos werd in 2002 Schizophrenic-Switch v.d. Kroonhof roepnaam Skizzy (foto Skizzy) geboren. Skizzy heeft in 2004 haar eerste nestje gehad maar alle vier reutjes. ( Skizzy woont sinds november 2008 bij de fam. Niezink in Den Haag)

Uit de combinatie Skizzy met Ceub the Dutch Jacks werden op 14 maart 2005 vier reutjes geboren,waarvan wij Wissel-Schizophrenic v.d.Kroonhof, vernoemd naar grootmoeder Switch gehouden hebben.Wissel woont bij Rob en Marloes. Jammer genoeg moesten we besluiten Wissel te herplaatsen vanwege allergie van Madee, dochter van Rob en Marloes en onze kleindochter. Helaas heeft hij niet lang mogen zijn bij zijn nieuwe eigenaar, op 28 augustus 2007 hebben we plotseling afscheid moeten nemen van Wissel.
Het zusje van Wissel geboren op 22 juni 2006 Yunique Schizophrenic v.d. Kroonhof, ook uit de combinatie Ceub the Dutch Jacks en Schizophrenic Switch v.d Kroonhof, is bij ons blijven wonen en met haar hopen we in 2008 een nestje te gaan fokken.

Op 11 september 2008 heeft Yunique haar eerste nestje gekregen, twee reutjes en twee teefjes, vader van deze pups is Floris The Dutch Jacks. Uit dit nest is Carlotta-Yunique v.d. Kroonhof bij ons blijven wonen en hopen wij ook met haar in de toekomst een nestje te kunnen fokken.

Wordt vervolgd!